• 1403/11/01 - 08:50
  • - تعداد بازدید: 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون وزیر و رئیس سازمان تات تاکید کرد:

نقش کلیدی آموزش و ترویج در افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی

نشست تخصصی هم‌اندیشی برای شتاب‌دهی به دانش‌بنیان‌سازی کشاورزی با مشارکت کشاورزان خبره در حوزه آموزش و ترویج، زنان روستایی و بیمه کشاورزی در ادامه سی و هشتمین آیین معرفی و تجلیل برگزیدگان ملی بخش کشاورزی، با حضور غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، به نقل از روابط عمومی سازمان تات، گل‌محمدی در این جلسه  با اشاره به نقش حیاتی تحقیقات و آموزش در کشاورزی اظهار داشت: سازمان تات با هدف انتقال یافته‌های علمی به کشاورزان و ارتقای بهره‌وری در تلاش است تا با تربیت کارشناسان ماهر، دانش فنی را به صورت کاربردی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

گل‌محمدی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی بخش کشاورزی، از جمله محدودیت منابع آبی، شوری خاک و تنش‌های خشکی و کوچک شدن اراضی بر ضرورت حرکت به سمت روش‌های نوین کشاورزی تأکید کرد.
 وی افزود: با توجه به شرایط کنونی و تغییرات اقلیمی، ما ناگزیریم به سمت کشاورزی پایدار و دانش‌بنیان حرکت کنیم.  و در این مسیر، آموزش و ترویج نقش محوری ایفا می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امنیت غذایی بر چهار رکن دسترسی، سلامت، پایداری و تاب‌آوری استوار است، خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم به هر شکلی از منابع آب و خاک استفاده کنیم، چرا که این منابع نه تنها محدود هستند، بلکه باید برای نسل‌های آینده نیز حفظ شوند. بنابراین، تربیت کارشناسان مجرب و انتقال یافته‌های تحقیقاتی به کشاورزان از اولویت‌های اصلی سازمان تات است.

گل‌محمدی، یادآور شد: همراهی کارشناسان با کشاورزان از مرحله کاشت تا برداشت، می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش مشکلات این بخش کمک کند. ما به حضور مستمر کارشناسان در کنار کشاورزان نیاز داریم.
 رئیس سازمان تات با اشاره به اینکه نخبگان کشاورزی با تربیت کشاورزان نقش بی‌بدیلی در رسیدن به امنیت غذایی پایدار دارند گفت: توجه به آموزش و ترویج علمی در بخش کشاورزی، نه تنها به افزایش بهره‌وری بلکه به حفظ منابع برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان تات با اشاره به لزوم توجه به شاخص‌های متفاوت در ارزیابی عملکرد بخش کشاورزی، گفت: شاخص‌های ارزیابی باید جامع و متنوع باشند. به عنوان مثال، تولیدات بخش کشاورزی در یک منطقه ممکن است بالا باشد، اما این به تنهایی نشان‌دهنده موفقیت نیست. باید به عواملی مانند ابتکارات، فناوری‌های به‌کار رفته و دستورالعمل‌های اجرایی نیز توجه کرد.
 وی افزود: ما باید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم تا بتوانیم به توسعه پایدار در بخش کشاورزی دست یابیم.

رئیس سازمان تات همچنین به نقش زنان روستایی در توسعه بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: زنان روستایی نقش مهمی در خودکفایی و توسعه روستاها دارند. صندوق‌های توسعه روستایی نیز کمک‌های قابل توجهی به زنان سرپرست خانوار کرده‌اند که باید از این تلاش‌ها تقدیر شود.

در پایان، گل‌محمدی ابراز امیدواری کرد: با تلاش مسئولان و کارشناسان، شاهد رشد و پایداری امنیت غذایی در کشور باشیم.
 
گقتنی است، این نشست تخصصی با حضور جمعی از کشاورزان برجسته، زنان روستایی و فعالان حوزه بیمه کشاورزی برگزار شد و شرکت‌کنندگان به تبادل نظر و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت بخش کشاورزی پرداختند.

  • گروه خبری : سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 191850
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی